Bijenpollen/Stuifmeelkorrels
100% pure stuifmeelkorrels. Pollen geven kracht en energie.
Gebruik stuifmeelkorrels
Voorzichtig opbouwen tot iedere morgen 1 eetlepel stuifmeelkorrels (liefst bij het ontbijt). Dit kan op diverse manieren: met water, melk of gemengd door wat yoghurt of vla of muesli. Ook op een boterham met honing smaakt stuifmeel goed en komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht. Topsporters kunnen naar eigen inzicht en behoefte meer gebruiken. Voorzichtige inname van pollen kan een gunstige werking hebben bij overgevoeligheid voor stuifmeel in het voorjaar of de zomer.
De stuifmeelkorrels worden door de bijen verzameld (de gele bolletjes aan hun achterpoten) en daarna gevriesdroogd. U dient het stuifmeel daarom droog en goed afgesloten te bewaren. Goed afgesloten is stuifmeel langer dan 1 jaar houdbaar. Indien gewenst kan het gebruik van de hoeveelheid stuifmeel worden verhoogd tot 35 gram per dag. Het verdient aanbeveling stuifmeel niet 's avonds te gebruiken.
Herkomst stuifmeelkorrels
Herkomst: Spanje (vanwege het klimaat in Nederland is het niet mogelijk om pollen te oogsten van de bijenvolken zonder ze schade toe te brengen, daarnaast komt de aminozuurstructuur in WestEuropa in de pollen overeen en zijn Spaanse pollen voor ons effectief om te gebruiken)
Pollen bevatten eiwitten, koolhydraten, vetten en mineralen.
Droog, goed afgesloten en buiten bereik van jong kinderen bewaren. Minimaal 1 jaar houdbaar. Herkomst: Spanje
Let op: Sommige mensen reageren heftig op pollen. Daarom is het van groot belang om te starten met enkele korreltjes en het gebruik langzaam op te bouwen. Pollen kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde en gezonde voeding.
Allergenen
Kan sporen bevatten van sesamzaad, gluten, noten, soja, selderij, tarwe en mosterd.