Klaverhoning

Klaverhoning is een witte crèmehoning met een heerlijke aromatische geur en een licht karamelachtige smaak. Deze honing is bijzonder geliefd bij kinderen, en wordt daarom ook wel 'kinderhoning' genoemd. Klaverhoning heeft een milde, zoete smaak die ideaal is voor dagelijks gebruik, vooral op brood of toast. Het kristalliseert snel, wat het mogelijk maakt om het weer tot een zachte crèmehoning te roeren, met fijne kristallen die het perfect smeerbaar maken.
In de lente/zomer staat de klaver in bloei en vliegen de bijen volop, voornamelijk op de witte klaver maar ook de rode klaver wordt wel eens bezocht. Deze plantjes groeien veel in weilanden en langs de weg.
Deze honing is een favoriet bij kinderen. Het wordt dan ook, net als de bloemen crèmehoning, 'kinderhoning' genoemd. Deze honingsoort kristalliseert snel en wordt het net als koolzaad- en bloemencrèmehoning geroerd tot een crèmehoning, dat in feite bestaat uit zeer fijne kristallen. Klaverhoning is goed smeerbaar en wordt daarom graag gegeten op een boterham.
Gebruikstip! Klaverhoning is een stevige crèmehoning, zeker bij lage temperaturen. Wil je deze honing zachter maken? Zet de pot in een pannetje met water tussen de 40-50 graden. Roer af en toe door. Hou de honing warm tot je goed kunt roeren en de honing smeerbaar wordt. Roer de honing liefst dagelijks door. Bewaar klaverhoning op kamertemperatuur, herhaal indien nodig het opwarmen.