Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.
Koekkruiden is een overheerlijke mengsel van verschillende kruiden, zoals o.a. kaneel, kruidnagel en gemberpoeder. Dit mengsel is ideaal voor het maken van koekjes. Daarnaast is het een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld muffins, taarten en havermout.
Korianderzaad past zowel in zoete als in pittige gerechten. Korianderzaad heeft een warme, kruidige en nootachtige smaak.
De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijn-gesneden ui, en daarna pas aan de groente of het het vlees wordt toegevoegd.
Dit is een heerlijke mix van Italiaanse specerijen en kruiden om je gerecht een Italiaans tintje te geven. Deze kruiden zijn heerlijk om toe te voegen aan je Italiaanse schotels en gerechten zoals, pasta, pizza, lasagne, tomatensaus en gehakt schotels.
Gerookte paprika kan worden gebruikt in barbecue gerechten, grillgerechten, marinades stoofgerechten en sauzen. De paprika werkt goed in combinatie met piment, kardemom, komijn, gember, knoflook, oregano en peper.
Foelie kunt u toevoegen aan zowel zoete desserts zoals pudding en rijstpap als hartige gerechten zoals vis, stoofvlees, soepen en sauzen. Gebruik foelie in plaats van nootmuskaat voor een iets zachtere en subtielere smaak.
Foelie kunt u toevoegen aan zowel zoete desserts zoals pudding en rijstpap als hartige gerechten zoals vis, stoofvlees, soepen en sauzen. Gebruik foelie in plaats van nootmuskaat voor een iets zachtere en subtielere smaak.
Chilipoeder is de verzamelnaam voor een pikant meervoudig specerijenmengsel. Gebruik chilipoeder om uw Chili Con Carne nog iets lekkerder te maken.
Cayennepeper is één van de bekendste Spaanse chilipeper. Gemalen cayennepeper is heerlijk om uw gerechten wat extra pit te geven.
Cajunkruiden zonder zout en smaakversterkers geven jouw gerechten extra smaak met de pittige en kruidige smakencombinatie. Het wordt vooral gebruikt bij vleesgerechten maar past ook prima bij groentes en in sauzen.
Frambozenblad wordt gedronken ter ondersteuning tijdens en na de zwangerschap.
Venkelzaad (Foeniculum vulgare) gemalen is bruingeel van kleur, en lijkt qua smaak en geur enigszins op anijs. Venkelzaad wordt gebruikt voor het inmaken van onder andere augurken, haring, komkommer en uien. Daarnaast wordt venkel veel gebruikt in brood,
Piment of Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice of alles-kruid. Piment heeft een aangenaam warm en kruidig aroma, terwijl de smaak doet denken aan een heerlijke mix van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Kruidnagel is een specerij met een zeer uitgesproken smaak. Het zijn gedroogde ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het steeltje blijft aan de bloemknop zitten, hier komt de naam nagel vandaan. In totaal is de kruidnagel ongeveer 1 centimeter la
Met de maaltijdmixen van Beltane bereidt u snel en gemakkelijk een heerlijke en authentieke maaltijd. Zelf toevoegen voor 2 personen: 250 g zalmfilet (vers of ontdooid), 400 g gemengde groenten (bijv. courgette, tomaten, paprika, ui), 100 ml room.
Overige categorieën in Kruiden & Theeën
Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.