Kruiden & Theeën
Mexicaanse Mix is een heerlijke basis om gehakt te kruiden voor bij de taco's of om een (kidney) bonenschotel te maken.
Korianderblad is onmisbaar in de keuken. Dit kruid kan worden gebruikt in zowel zoete als in pittige gerechten. Het heeft een intense smaak.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Koekkruiden is een overheerlijke mengsel van verschillende kruiden, zoals o.a. kaneel, kruidnagel en gemberpoeder. Dit mengsel is ideaal voor het maken van koekjes. Daarnaast is het een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld muffins, taarten en havermout.
Korianderzaad past zowel in zoete als in pittige gerechten. Korianderzaad heeft een warme, kruidige en nootachtige smaak.
Gerookte paprika kan worden gebruikt in barbecue gerechten, grillgerechten, marinades stoofgerechten en sauzen. De paprika werkt goed in combinatie met piment, kardemom, komijn, gember, knoflook, oregano en peper.
Chilipoeder is de verzamelnaam voor een pikant meervoudig specerijenmengsel. Gebruik chilipoeder om uw Chili Con Carne nog iets lekkerder te maken.
Cayennepeper is één van de bekendste Spaanse chilipeper. Gemalen cayennepeper is heerlijk om uw gerechten wat extra pit te geven.