Zwarte thee
Zwarte thee
Zwarte thee is de bekendste en meest gedronken theesoort ter wereld. De thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. In tegenstelling tot witte thee, groene thee en Rooibos thee wordt zwarte thee zwaarder bewerkt. Daardoor smaakt hij over het algemeen sterker en bevat hij meer cafeïne.
Hoe wordt zwarte thee gemaakt?
Zwarte thee is als enige populaire theesoort volledig geoxideerd. Na het plukken worden de thee-bladeren gedroogd met lucht. De slappe bladeren worden daarna uitgerold, gekneusd of in stukjes gesneden in een speciale machine. Bij zwarte thee volgt dan het oxidatieproces.
In een oxidatiekamer worden de gerolde theeblaadjes verwarmd. Toevoeging van lucht met een vochtigheidsgraad van 95% bepaalt de kleur en het uiteindelijk aroma van de thee. Het oxidatieproces stopt als de bladeren opnieuw worden verhit en gedroogd.
De mate van oxidatie bepaalt het soort thee. Groene thee wordt helemaal niet geoxideerd en zwarte thee juist volledig.
Bosvruchten thee is een lichte melange van zwarte thee met bosvrucht aroma.
Ceylon thee is rijk aan theïne wat bij gebruik het concentratievermogen bevordert.
Darjeeling thee is een exclusieve zwarte thee. De thee heeft een karakteristieke aroma, fruitig en kruidig.
Earl Grey is een populaire smaakjesthee. De volle, krachtige smaak van zwarte thee combineert prima met de frisse citrus smaak van bergamot.
Het is het bovenste blad van de rijpe theeloot die zacht, licht en geurig is. Het blad is heel voorzichtig zonder beschadigingen geplukt, gedroogd en gefermenteerd. Het blad is heel gebleven en heeft daardoor al haar heerlijke geur behouden.
Deze zwarte thee is heel geurig en komt uit de Chinese provincie Yunnan. Mooi gemaakte zwarte thee mild en een beetje bloemig. De thee is looizuurarm en maagvriendelijk.
Overige categorieën in Kruiden & Theeën
Zwarte thee
Zwarte thee
Zwarte thee is de bekendste en meest gedronken theesoort ter wereld. De thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. In tegenstelling tot witte thee, groene thee en Rooibos thee wordt zwarte thee zwaarder bewerkt. Daardoor smaakt hij over het algemeen sterker en bevat hij meer cafeïne.
Hoe wordt zwarte thee gemaakt?
Zwarte thee is als enige populaire theesoort volledig geoxideerd. Na het plukken worden de thee-bladeren gedroogd met lucht. De slappe bladeren worden daarna uitgerold, gekneusd of in stukjes gesneden in een speciale machine. Bij zwarte thee volgt dan het oxidatieproces.
In een oxidatiekamer worden de gerolde theeblaadjes verwarmd. Toevoeging van lucht met een vochtigheidsgraad van 95% bepaalt de kleur en het uiteindelijk aroma van de thee. Het oxidatieproces stopt als de bladeren opnieuw worden verhit en gedroogd.
De mate van oxidatie bepaalt het soort thee. Groene thee wordt helemaal niet geoxideerd en zwarte thee juist volledig.