Magnesium 100mg biologisch
Magnesium uit zeesla, natuurlijk en duurzaam
Het magnesium in Magnesium Biologisch is volledig afkomstig uit natuurlijke bron, namelijk zeesla met de Latijnse naam Ulva lactuca. Dit eetbare zeewier, dat lijkt op gewone sla, komt in alle zeeën voor en groeit vooral op rotsen in de buurt van de kust. De zeesla die gebruikt wordt voor Magnesium Biologisch, wordt geoogst in speciaal geselecteerde gebieden in Europa waar het water zo schoon mogelijk is. Het wier wordt met de hand van de rotsen afgehaald waarbij zeker wordt gemaakt dat een deel van het wier vastgehecht blijft aan de rots zodat het weer volledig uit kan groeien. Dit is een zeer duurzame manier van oogsten. Vervolgens wordt de zeesla gedroogd in speciale kassen waarbij gebruikgemaakt wordt van zonne-energie. Als volgende stap vindt een speciaal ontwikkeld extractieproces plaats met behulp van zeewater. Na een tweede droogstap ontstaat een zeesla-poeder dat maar liefst 25% magnesium bevat. Dit poeder wordt door Vitals verwerkt in een biologisch gecertificeerd magnesium-supplement.
Samenstelling per capsule: | RI* | |
Biologisch zeesla-extract | 400 mg | - |
Waarvan magnesium | 100 mg | 27% |
Samenstelling per 2 capsules: | RI* | |
Biologisch zeesla-extract | 800 mg | - |
Waarvan magnesium | 200 mg | 53% |
* RI = Referentie-inname
Ingrediënten:
Rijstzetmeel** (Oryza sativa), zeesla-extract** (Ulva lactuca, bevat van nature magnesium), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), zonnebloemolie** (Helianthus annuus).
**van biologische oorsprong
Gebruik:
1-2 keer per dag 1 capsule bij een maaltijd met water innemen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.