Honing en zoetmiddelen
Acaciahoning is een geurige, zachte honing. Deze honing is perfect voor mensen die maar af en toe honing eten, of alleen maar van vloeibare honing houden.
Heerlijke Acaciahoning met raat, een gouden rijkdom uit de bijenkas. Dit is een 100% natuurproduct. De bijen bouwen zelf de raten. Acaciahoning is een geurige, zachte honing.
100% esdoornsiroop klasse C. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse C is donker van kleur en gunstiger geprijsd dan klasse A.
Kokosbloesemsuiker is niet-geraffineerd. De suiker wordt gemaakt van de bloesem van de kokospalm en smaakt lekker zoet. Je kunt kokosbloesem suiker gebruiken zoals je gewone suiker zou gebruiken.
Balsemienhoning heeft een heerlijke geur en zachte smaak. Het is een lichte honing die lang vloeibaar blijft.
Onze bloemen crèmehoning is een zachte Nederlandse bloemenhoning. Crème honing bestaat uit zeer lichte kristallen, waardoor het heerlijk smeuïg en goed smeerbaar is.
De smaak van bloemenhoning hangt erg af van het jaargetijde waarin de bijen de honing winnen. In de lente bloeien namelijk andere bloemen dan in de zomer en dit zorgt dan ook voor de diverse smaken.
Wij noemen heidehoning ‘de Koning van de Honing’. Deze geurige en pittige honing heeft een volle smaak en is met recht een delicatesse te noemen. Heidehoning is zeer gezond. Het bevat de meeste anti-oxidanten en mineralen.
Lindehoning is een goed vloeibare honing die niet snel kristalliseert en kan dan ook goed gebruikt worden in de thee. De honing is bij velen geliefd om de rustgevende werking.
Oranjebloesemhoning is een heldere goudkleurige honing met een zachte, zoete smaak en een fruitige geur.
Rietsuikermelasse is een stroop afkomstig van rietsuiker, die door de aanwezigheid van andere stoffen niet zoet smaakt. Het heeft een wat hartigere smaak, die doet denken aan roggebrood en drop.
Tijmhoning is, net als heidehoning, vrij pittig van smaak. Deze honing wordt niet alleen vanwege de smaak gewaardeerd, maar ook vanwege de verzachtende werking op de luchtwegen.