Natuurvoeding
Zilvervliesrijst is volkorenrijst. Het heeft een milde, noot-achtige smaak en is taaier en voedzamer dan witte rijst, maar bederft wel sneller omdat de zemelen en de kiem die bij de productie van witte rijst verwijderd worden bederfelijke vetten bevatten.
Zeezout wordt gewonnen uit de Middellandse Zee. Het zout wordt gezuiverd om eventuele verontreiniging te verwijderen. Daarbij blijven de mineralen en spoorelementen, die van nature aanwezig zijn in het zeewater, wel behouden er is geen jodium toegevoegd.
Speltvlokken worden gemaakt uit de volledige speltkorrel en worden koud geplet. Speltvlokken zijn rijk aan eiwitten, ze bevatten van nature meer eiwitten dan tarwe.
Deze Sultana rozijnen zijn afkomstig van de pitloze sultana druiven. Doordat er geen zwavel is toegevoegd aan deze sultana rozijnen zijn ze bruin van kleur.
Heerlijke zachte pruimen zonder pit. Lekker door bijvoorbeeld (plantaardige) yoghurt/drink, door een salade, door cake/taart en bij wildgerechten.
Deze ongebrande pecannoten zijn een lekkere snack. Ook lekker in een salade of door de muesli.
Deze moerbeibessen zijn kleine gedroogde besjes met een soort rozijnen smaak, alleen zijn ze wat zoeter en hebben een honing smaak. De besjes zien er knapperig uit maar zijn heerlijk zacht.
Lijnzaad is het zaadje van de vlasplant. Het heeft een nootachtige, enigszins bittere smaak. Lekker als ingrediënt in brood, muesli, koekjes en soepen. Eventueel roosteren in een droge koekenpan.
Kokos chips wordt gemaakt van verse kokosnoten. Het kokosvlees wordt in de zon gedroogd en vervolgens geschaafd tot ‘chips’. Heerlijk uit de hand, door een notenmix, door de yoghurt of door koek of krentenbrood beslag.
Deze bruine hazelnoten zijn puur natuur. Ze zijn ongeroosterd en ongezouten, en zijn zeer geschikt voor vrijwel ieder dieet.
Deze havervlokken zijn grof van structuur. Een voedzame graan met veel eiwit en vezels.
Gerst is een van de oudste cultuurgranen. Van alle granen heeft het de kortste groeiperiode. Gerst is een bedekt graan, d.w.z. dat de korrel is vergroeid met de kroonkafjes. Om gerst eetbaar te maken, moeten deze kroonkafjes eerst verwijderd worden.
Couscous wordt gemaakt van de beste kwaliteit Italiaanse durum (harde) tarwe. Veelzijdige basis voor salades & tajine.
Amandelschaafsel is zeer geschikt om mee te bakken. Gebruik het als decoratie voor uw appeltaart, slagroomtaart, ijs of dessert. Amandelschaafsel smaakt ook erg goed in combinatie met hartige gerechten en salades.
4 Granenvlokken is een ontbijt product bestaande uit havervlokken, tarwevlokken, roggevlokken en gerstevlokken. Er is geen suiker toegevoegd en de 4 granenvlokken bevatten enkel de van nature aanwezige suikers.
Wij noemen heidehoning ‘de Koning van de Honing’. Deze geurige en pittige honing heeft een volle smaak en is met recht een delicatesse te noemen. Heidehoning is erg geliefd en is soms maar enkele weken per jaar te verkrijgen. Vloeibaar goud!