Natuurvoeding
De cranberrys voor dit cranberrysap groeien in de duinen van Terschelling. Vanaf de eerste week van september worden de bessen met een speciale plukbak geplukt. Het toegevoegde appelconcentraat haalt het zuurtje uit het sap.
Inuline komt van nature voor in de wortels van planten zoals alant, cichorei, aardpeer, paardenbloem, schorseneer en artisjok die groeien in koud-gematigde gebieden.
Deze glutenvrije crackers van Le pain des fleurs worden gemaakt met rijstmeel en kokosmeel, wat voor een heerlijk tropisch tintje zorgt. De vezelrijke crackers zijn ideaal als glutenvrij alternatief voor brood of gewoon als knapperig tussendoortje.
De crackers zijn heerlijk als glutenvrij alternatief voor brood of gewoon als knapperig tussendoortje.
Deze glutenvrije crackers worden gemaakt van boekweitmeel en water, verder niets! Boekweit geeft een unieke smaak aan de crackers. De crackers zijn heerlijk als glutenvrij alternatief voor brood of gewoon als knapperig tussendoortje.
Rietsuikermelasse is een stroop afkomstig van rietsuiker, die door de aanwezigheid van andere stoffen niet zoet smaakt. Het heeft een wat hartigere smaak, die doet denken aan roggebrood en drop.
Eet je graag iets hartigs op brood, maar wil je eens iets anders dan pindakaas? Deze geroosterde hazelnootpasta smeert en smaakt heerlijk. Je kunt ermee dippen, smeren of als basis gebruiken voor je sausje of dressing.
100% esdoornsiroop klasse C. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse C is donker van kleur en gunstiger geprijsd dan klasse A.
Een heerlijke stroopwafel, gemaakt van tarwebloem, tarwestroop en maismoutstroop. Koekjes van Billy's farm zijn biologisch, veganistisch en gemaakt met graan- en fruitsiropen in plaats van geraffineerde suiker.
De haverkoeken moerbei hennep van Billy's Farm zijn vegan en gezoet met koksbloesemsiroop. Lekker in combinatie met koffie of thee.
Zilvervliesrijst is volkorenrijst. Het heeft een milde, noot-achtige smaak en is taaier en voedzamer dan witte rijst, maar bederft wel sneller omdat de zemelen en de kiem die bij de productie van witte rijst verwijderd worden bederfelijke vetten bevatten.
Zeezout wordt gewonnen uit de Middellandse Zee. Het zout wordt gezuiverd om eventuele verontreiniging te verwijderen. Daarbij blijven de mineralen en spoorelementen, die van nature aanwezig zijn in het zeewater, wel behouden er is geen jodium toegevoegd.