Parelgort
Parelgort is een mooie ronde geslepen korrel. Daardoor is parelgort de gepelde en geslepen telg van de gerstfamilie. Parelgort is heerlijk in gortepap, risotto of salade.
Bereiding: Laat 120 gram gort een nacht weken in 850 ml water. Kook daarna de gort in het weekwater 20 minuten op een matig vuur. Voeg daarna zout toe en laat het nog 3 uur wellen in het warme water. Afhankelijk van het recept het water afgieten of gebruiken. Als u de gerst op voorhand zes tot acht uur laat weken of een snelkookpan gebruikt, kunt u de kooktijd beperken tot 45 minuten.
Ingrediënten:
PARELGERST (gluten)
Allergenen:
Kan sporen bevatten van tarwe, sesamzaad, noten, soja, selderij en mosterd.
Reviews
- Gepost door: Marie Asin op 30 Oktober 2023
Een heerlijke basis voor ontbijt of warme maaltijd
...Een heerlijke basis voor ontbijt of warme maaltijd
- Goed te verwerken en zeer smakelijk
- De verpakking is handig voor eigen gebruik en als onderdeel van een gezond cadeaupakket te gebruiken
Lees meerLees minder - Gepost door: Valentina T. op 16 Oktober 2020Kwaliteit
- Gepost door: Judith M. op 18 September 2018Makkelijk klaar te maken en lekker.