Rode Gist Rijst
Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K.
Rode gist rijst is een gefermenteerde rijstsoort die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Aziatische keuken. De kenmerkende rode kleur wordt verkregen tijdens het fermentatieproces, waarbij de gist Monascus purpureus wordt gecultiveerd op rijst.
ARKOSTEROL® PLUS bevat uitsluitend actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong, zoals Monacoline K gewonnen uit Rode Gist Rijst, twee plantenextracten: Zwarte Knoflook uitgedrukt in S-allyl cysteïne en Koriander met bio-actieve bestanddelen.
Als basis voor Vitals Rode Gist Rijst met 2,5 mg monacoline K wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die niet behandeld is met pesticiden en die vrij is van gentechniek.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Rode Gist Rijst
Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K.