Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.
Combinatie van 3 organische magnesiumverbindingen (citraat, bisglycinaat en malaat) in olieoplossing voor een goede opname. Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Levert een bijdrage aan de elektrolytenbalans.
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Draagt bij aan de tot standhouding van normale botten en tanden. Tevens bevordert het de energiestofwisseling.
Combinatie van magnesium, calcium, zink en vitamine D3. Magnesium en calcium in de verhouding 2:1, dus tweemaal zoveel magnesium als calcium. Calcium en magnesium zijn nodig voor de instandhouding van botten en tanden.
Magnesium wordt gezien als een essentieel nutriënt, wat betekent dat we het moeten krijgen via onze voeding. Elke tablet levert een unieke mix van 4 verschillende magnesiumverbindingen.
Deze magnesium gummies bevatten een hoge dosering van 150 mg magnesium per gummie, in de vorm van het goed verdraagbare magnesiumcitraat. Bovendien hebben deze gummies een lekkere bessensmaak én zijn ze ook nog eens vegan.
Combinatie van 4 goed opneembare magnesiumverbindingen. Ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Voor het behoud van sterke botten en tanden. Bevordert de energiestofwisseling.
Organisch gebonden magnesium ter ondersteuning van de normale spierwerking. Gebonden aan de lichaamseigen stof taurine.
Magnesium helpt bij geestelijke spanning, ondersteunt door vermindering van vermoeidheid, helpt bij futloosheid en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.
Een Drinkbare formule! Deze formule is ideaal voor ouderen, tieners en verder iedereen die moeite heeft met het slikken van de originele Magasorb tabletten.
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Tevens bevordert het de energiestofwisseling. Magnesium Poeder is geheel vrij van toevoegingen .
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.