Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
Aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de vorming van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de vorming van cellen en zijn ook betrokken in de biochemische structuur van hormonen, enzymen, neurotransmitters en anti lichamen.
In de bladeren van de artisjok zitten de actieve verbindingen, de belangrijkste is cynarine. Lamberts Artisjok is een hoog geconcentreerd extract, gestandaardiseerd op 5% cynarine, wat een relevante hoeveelheid van 16 mg per tablet oplevert.
De Branch Chain Amino Acids (BCAA) oftewel de vertakte keten aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine worden direct opgenomen in de spieren. Ze maken ongeveer 33% uit van de spiereiwitten en zijn dus bijzonder waardevol voor sporters.
Lamberts nieuwe Super Sterk Antioxidant Complex bevat een uniek ORAC mengsel uit groene thee, rozemarijn en oregano extracten.
Arkopharma Phyto soya meno expert, salvia helpt bij nachtelijk transpireren*, ijzer helpt om vermoeidheid te verminderen. Vitamine D3 en K2 helpt om sterke botten te behouden.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.