Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
Dit paddenstoelensupplement bevat een unieke combinatie van Agaricus Blazei, Cordyceps Sinensis en de Inotus Obliquus (Chaga) met gestandaardiseerde extracten uit de verschillende groeifases.
Multivitamine gummies met een fruitige smaak, natuurlijke smaakstoffen.
Vitamine C speelt een rol bij de botaanmaak. Goed voor de weerstand.
Dagelijks gebruik van 1500 mg Pau d'Arco of meer helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen*. Helpt om lekker te slapen*. Goed voor de doorbloeding en is gunstig voor de bloeddruk*. Voor een goede vochtbalans*.
Niacine (Vitamine B3) is goed voor het zenuwstelsel, het geheugen en de leerprestaties en ondersteunt het energieniveau.
Combinatie van 4 goed opneembare magnesiumverbindingen. Ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Voor het behoud van sterke botten en tanden. Bevordert de energiestofwisseling.
DigeZyme® EC is een gepatenteerde mix van 4 specifieke enzymen. Bevat amylase, lipase, lactase, protease.
Bevat vitamine B2 in de biologisch actieve vorm. Helpt bij het gezond houden van de huid, goed voor het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen en helpt vermoeidheid te verminderen. Draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
Silicium is het op één na meest voorkomende element in de aardkorst. De naam ‘silicium’ is afgeleid van het Latijnse ‘silex’, dat vuursteen of kiezelsteen betekent.
Theanine wordt ook wel γ-glutamylethylamide of 5-N-ethylglutamine genoemd en lijkt op glutamine, maar heeft unieke eigenschappen. Het komt in de natuur vrijwel uitsluitend voor in de theeplant (Camellia sinensis) en is mede bepalend voor de smaak van thee
Deze unieke jellies zijn op zo’n manier ontwikkeld dat er een hoge dosering visolie in verwerkt kan worden, zonder dat dit voor een overheersende vissmaak zorgt. Met naast Omega-3 ook vitamine C, D, en jodium.
EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA, DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
Helpt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress*, Natuurlijke rustgever bij spanning en inspanning*, Helpt om lichaam en geest te ontspannen*.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.